Årsmötet 2021 med HD55+

Det blev några förändringar i vår säsongsavslutning där vi traditionsenligt börjar med årsmötet kl. 9.00 för att fortsätta med prisutdelning och scramble och efterföljande gemensam måltid. Men så blev det inte i år. Banan avstängd på grund av det myckna regnandet. Därav blev scramblern inställd och årsmötet flyttades fram en timme. 26 var anmälda varav en lämnade återbud.

Kommitténs ordförande Anders Johansson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Han valdes också att leda årsmötet. Kassören Gunilla Johansson redogjorde för kommitténs kassa, som efter årsmötet består av ca 3 500 kronor. Då banken kräver stadgar och org.nr har styrelsen beslutat att säga upp kontot i Leksands Sparbank och i stället har Gunilla öppnat ett personligt konto där kommitténs pengar nu finns. Årsmötet beslutade att godkänna åtgärden.

Val av förtroendevalda och andra uppgifter
Det blev omval av Anders som ordförande på ett år samt omval av Caisa Johansson och Bengt Lasses

som ledamöter på två år. Kerstin Dahlström omvaldes som suppleant på ett år och då Åke Öijermark avsagt sig fortsatt uppdrag som suppleant valdes Susanne Westman in som suppleant. Åke Öijermark avtackades med något gott att dricka till en fin middag. En blomma skickades till Yngve Gävert som tack för det jobba han gjort inom styrelsen, Fjälltouren, Mannerheim Cup, Sommarutflykter mm. Även Bernt Bergkvist avtackades för sina år som arrangör av Höstresan till Idre.

Då kassan kommer att innehålla smärre belopp t.ex. för driften av hemsidan beslutade årsmötet att behovet av revisorer inte längre fanns. Revisorerna Anders Åkerblom och Göran Daniels avtackades med liknade dryck. Något val av valberedning gjordes inte då det inte fanns något intresse bland deltagarna för uppgiften, vilken nu står som vakant.

Lars Holst och Nisse Andersson åtog sig uppdraget som kontaktpersoner för Dalagolfen 50+ efter Anders som avsade sig uppdraget. Bernt Bergkvist åtog sig uppgiften att representera HD55+ i klubbens medlemskommitté.

Vardagsspelet
HD55+ fortsätter med vardagsspelet som den gångna säsongen. Anmälan i GIT sker som vanligt med lottning innan spelet. Avgiften 20 kronor behålls och i stället för tian till kassan ingår den i prispengen. Förslag kom att en grupp utbildas för att registrera rundans resultat i GIT. Sten Hemming åtog sig att utbilda gruppen. Mer information om detta kommer under våren.
Anders föreslog att samtliga 55+ i klubben skall inbjudas till en större tävling vid tre tillfällen under säsongen. Syftet är att intressera fler att delta i vårt vardagsspel. Styrelsen arbetar vidare på förslaget och tidpunkter. Anders Åkerblom ansåg att fasta starttider skulle locka fler att börja spela med HD55+.

Avslutning med prisutdelningar och lätt måltid
Flitiga Lisa blev Lisa Bergkvist, som deltagit i vardagsspelet 22 gånger och Tuffe Viktor blev Mats Åhlberg med 20 gånger.

Pristagare i Carl Ohlson Cup blev i damklassen på första plats Gunilla Johansson, tvåa Karin Åhlberg och trea Birgitta Björkman. I herrklassen kom Bernt Bergkvist på första plats, Bengt Lasses tvåa, Mats Åhlberg trea och Göran Daniels på fjärde plats. Komplett resultatlista finns under menyn Resultatlistor. Priserna bestod av presentkort hos Carl Ohlson Dam- och Herrekipering. Ett antal presentkort lottades ut bland de som deltagit i CO-Cup.

Efter en kort paus serverade restauratören Jessica Thyr en smakfull fisksoppa samt kaffe och kaka. Det blev en trevlig avslutning på golfsäsongen trots att vi inte kunde spela den traditionsenliga scramblern.

Nedan bilder från avslutningen.

Text och bild: Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större

Kommentarer inaktiverade.