Banan förbereds för vintervila

Banan är stängd och just nu pågår förberedelser för att lägga banan i vintervila. Greenkeeprarna Johan Robinsson och Jesper Korning, Jesper på halvtid, jobbar fram till sista november med förberedelserna.

De arbeten som har gjorts och pågår är att greenerna och tee har luftats och fariways har skurits för att få ner luft i jorden. Löv har blåsts av och greenerna har daggats från att hålla banan så torr som möjligt.

-Under förra vintern täckte vi greenerna på hål 3 och 5 med plast med lyckat resultat. Inför vintern kommer dessa greener att täckas på samma sätt och ev. även greenen på hål 12, beroende på vädret, säger Johan.

Det finns också planer på att gräva ur diket mellan hål 13 och 17 samt rensa dammarna på hål 4  och 16. Diket mellan hål 1 och hål 9 i höjd med tee har grävts ur av krögare Håkan, som bytt ut stekpannan mot en liten grävmaskin.

Roger Skyllberg jobbar med att reparera och underhålla maskinerna för att de ska vara klara att tas i bruk till säsongsstarten. Sedan återstår städning av maskinhallen och övriga utrymmen. Därefter är banan beredd att gå i vintervila.

-Jag vill tacka alla som har ställt upp med arbete på banan. Det är oerhört värdefullt för oss och klubben och samtidigt tacka spelarna, som visat oss hänsyn när vi arbetat på banan. Vi ses igen någon gång fram på vårkanten när det blir dags att lägga duk över greenerna, avslutar Johan intervjun.

Text Bernt Bergkvist

 

Kommentarer inaktiverade.