Hjulbäck tisdagspromenerades

14 minusgrader och riktigt gråkallt var det när 14 tappra träffades på parkeringsplatsen vid Hjulbäcks bystuggu i tisdags för vår sedvanliga tisdagspromenad. Vi börjar vänja oss vid kylan, så det måste nog bli ytterligare några minusgrader innan promenaderna ställs in. Efter ett hundratal meter hade kroppen fått upp värmen.  Kerstin och Bengt Lasses hade i förväg rekat sträckan vi skulle gå.

Vi startade promenaden med att gå Hjulbäcksvägen västerut mot Siljansnäs, svängde in mot skjutbanan och fortsatte den lilla vägen fram till majstången. Därifrån är det en fin utsikt över Österviken och Hjortnäs och de andra byarna på ar sida viken. Vi fortsatte olika vägar ner mot Siljan och hamnade slutligen vid båthamnen. Ryggsäckarna åkte av och vi tog slogboden och grillplatsen i besittning för vår medhavda fika. Under fikapausen började det snöa lite lätt.

Efter fikat gick promenaden vidare tillbaka till bystugan. Där diskuterades nästa tisdags promenadmål och Kerstin och Jan-Olov Dahlström erbjöd Bjursås, om det inte var för långt. Och det var det ingen som tyckte, så nästa tisdag den 9 februari träffas vi vid Bjurs kyrkas parkeringsplats klockan 11.00. Kanske vi också får titta in i kyrkan, men något fika i sakristian lär det väl inte bli.

Text och foto Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.