Holst-Högvall trea i Golf runt Siljan

I partävlingen Golf runt Siljan placerade sig Lars Holst och Olle Högvall på en hedrande tredje plats efter seger i Rättvik, 7:a i Leksand och på en 14:e plats i Tällberg. Segrade gjorde Knutsen/Mörk från Mora GK och på andra plats Bergestål/Sjöberg från Falun/Borlänge GK. Vid segern i deltävlingen i Rättvik var det 72 par som deltog.

-Spelet gick mycket bra för oss båda och vi kompletterade varann på ett bra sätt. Våra motspelare Susanne Chamberlain och Bo Andersson inspirerade oss också på ett positivt sätt, säger Olle Högvall som var med och startade tävlingen 2014 och var tävlingsledare under flera år. Lars Holst funderade på hur de ska lägga upp taktiken för totalvinst nästa år.

I årets upplaga av Golf Runt Siljan var det rekord på antalet deltagare med sammanlagt 105 par som startade. Under de sju år som tävlingen genomförts har antalet deltagare ökat år från år. Ett tecken på att den blivit alltmer populär.

Spelare från Leksand har haft framgångar i de tidigare tävlingarna. I den första tävlingen 2014 segrade Tommy Westin och Leif Benjaminsson. De tog även hem segern 2016. Lars Holst och Yngve Gävert segrade 2017.

Tävlingen är upplagd med fem deltävlingar och de tre bästa resultaten räknas. Man måste ha deltagit i minst tre deltävlingar. Tidigare år har tävlingen alltid startat på en måndag i Leksand. Efter att Sollerö GK inte deltar längre gick starten i Mora den 6 juli med Irish Greensome. Leksand 7 juli Bästboll, Rättvik 8 juli 6+6+6, Tällbergsbyarna 9 juli Scramble och finalen i Mora fredagen den 10 juli med Greensome.
Komplett resultatlista finns på golf.se.

Text & foto Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.