I väntan på avfrostning

 

DSC_0249

Damerna i väntan på avfrostning.
Klicka på bilden för att få den större

Det är måndag och vi skriver 3 oktober i scorekortet. Åtta damer och tretton herrar träffas vid startkuren för dagens golfrunda. Den sista i vårt vardagsspel. När vi blickar ut över banans fairways och greener gnistrar det vitt i solljuset. Frost så långt ögat når. Undrar när vi kan slå ut.

När klockan börjar närma sig tio kommer Johan och Jesper, som jobbar på banan, och säger att det inte blir något spel före klockan elva. Och då ska vi slå ut från hål tio. Frosten lämnar den delen av banan tidigare än de första nio.

De flesta av oss går till övningsområdet slår några hinkar, puttar, chippar och småpratar. Klockan börjar närma sig elva och Johan och Jesper kommer tillbaka. Vi får vänta ytterligare 20 minuter. Några av oss går in till Håkan på restaurangen och tar en kopp kaffe. Solen börjar värma och sakta börjar frosten övergå till dagg. Den vitglimrande och krispiga gräsytan på fairways och greener har övergått till grönt och inbjudande golfspel.

Den första dambollen slår ut från tian. Resten av dagen är en härlig golfrunda i strålande sol på vår fantastiska bana med fairways och greener som just nu är i det allra bästa skick omgärdad med färgsprakande träd i olika nyanser.

Text och foto Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.