Ingen karusell, men promenad på Sommarland


Entrén till Sommarland.                                       Vi gick nästan hela den markerade vägen.

”Tio för dom stora och fem för dom små…” Någon karusellåkning blev det inte när tisdagens promenad gjordes inom det 240 000 kvm stora området som husera Sommarland i Leksand. Det var Bertil Hedlund som ordnat så att Sommarlands ägare och vd Mats Nobelius tog emot oss och hälsade oss välkomna innan vi började promenaden bland de över 80 olika attraktionerna med fantasifulla byggnader. Sommarland ligger också väldigt fint vid sluttningen till Östervikens östra strand.

 


Karta över discgolfbanan.                                  Inte lätt att träffa korgen, som syns i mitten

I promenaden ingick att prova på Discgolf, något som ingen av oss 24 varit i närheten av. Kasta frisbee har väl alla gjort någon gång, men på en niohålsbana bland tallar och blåbärsris försöka få frisbeen fram till korgen på så få kast som möjligt var inte lätt, men ganska roligt. Det blev mycket letande i den kuperade terrängen. De flesta hann i alla fall med fyra till fem hål.


Fikat med information av Mats Nobelius.


Isråk som sträcker sig över viken till Brobanken vid Fornby.

Promenaden avslutades med fika i den värmande vårsolen. Mats Nobelius tog sig också tid att berätta om hur idén till Sommarland kom till och hur det under åren har utvecklats. Det finns planer på ytterligare utveckling av attraktioner. Det blev en intressant och ovanlig tisdagspromenad i ett område som var okänt för många av oss.

Nästa promenad blir tisdagen den 30 mars kl 11.00 och då blir det i byn Laknäs. Parkering på samma plats som när Östanhol promenerades. Dvs parkeringsplatsen norr om Tällbergs skola.
Välkomna! Vi håller avstånd.

Text och foto Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större

Kommentarer inaktiverade.