Kylig start på vardagsgolfen

Första rundan 2017
Sista bollarna i väntan på att slå ut. Fv. Yngve Gävert, Bengt Lasses, Hans Björkman, Rolf Esters, Lars Holst, Mats Åhlberg, Bernt Bergkvist och Evert Fyhr. Alla väl rustade för kylan och blåsvädret.

Det är måndagsmorgon den 8 maj och biltermometern visar på +3 grader och det blåser hård nordlig vind när vi stiger ur bilen på golfklubbens parkeringsplats. Det är premiär på HD55s vardagsgolf.

Den ena bilen efter den andra rullar in på parkeringen. Ur bilarna kliver våra medspelare, några med vinterjackor och de flesta med toppluva nerdragen. Efter hälsningsfraserna kommenteras det kalla vädret.

-Det ska visst bli lite varmare kanske upp till fem grader, säger en av gubbarna, som också drar på sig överdragsbyxorna.

Vid startkuren lottas de nio damerna och femton herrarna in i bollarna. De flesta försöker få upp värmen innan vi ska slå ut och gör lite tafatta rörelser, hoppar lite, men de flesta står och pratar, kanske om barnbarn eller något annat man gjort eller varit med om. Vad vet jag.

Efter de första nio hålen var nog alla mer eller mindre riktigt frusna och det varma kaffet och Håkans suveräna macka, som i år kostar 40 kronor, kunde inte smaka bättre. Efter fikat kändes det lite varmare. Kanske hade det blivit fem grader nu, men det blåste fortfarande. Solen syntes allt mer och ibland blev himlen helt blå, men det var bara ibland.

Det var årets första runda för de allra flesta av oss och resultaten varierade naturligtvis. Men nu är golfsäsongen igång. Den som vi väntat på hela vintern och våren. Vädret kan bara bli bättre och golfspelet också. Dock kan inte artikelförfattaren klaga på scoren efter 18 hål.

Text Bernt Bergkvist
Foto Birgitta Björkman

Kommentarer inaktiverade.