Leksand vann returmötet mot Gagnef

I returmötet i lagmatchen mot Gagnef måndagen den 7 september fick Leksands HD55+ revansch och vann med 7,5 – 5,5. Matchen spelades på Leksands GK och började i strålande fint höstväder, som senare övergick till ett stilla regn.

44 spelare totalt från Leksand och Gagnef gjorde upp om segern i Ryder Cup-form. En nyhet var i matchen var spelformen Irish Greensome där båda spelarna slår ut från tee och sedan, på hål med par 4 och par 5, slår ett slag till på partnerns boll. Därefter väljer man vilken boll man vill fortsätta spelet på. Fem bollar med tio lag spelade den formen av spel.

-Det är roligt att prova någon ny spelform och nästa gång kanske vi provar tvåmanna-scramble, säger Yngve Gävert som tillsammans med Vivi och Åke Öijermark utgjorde tävlingsledningen.

Bästboll var sedan nästa spelform  fyra bollar och åtta lag.  Sist ut gick åtta singelspelare, fyra från Leksand och fyra från Gagnef.

Många av gästerna berömde banan och särskilt greenerna. Uppläggningen och genomförandet av tävlingen fick också mycket beröm.

Komplett resultat finns under menyn Resultat.

Text: Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.