Mannerheim Cup 2018

Så var det gjort igen, för 29-året i rad genomfördes Cupen. Då antalet deltagare vacklat under några år, togs beslutet hösten 2017 att bjuda in Dalsjö GKs +55-or, för att ånyo få  upp deltagandet och få lite nytt liv i cupen, det beslutades också att samtliga klubbar skulle få sjutton platser var och den femtioandra platsen var vikt för vår vipgäst och tidigare hotellvärd Kjell Fagerholm.

Färden startade i år i Rättvik och gick sedan via Leksand, Borlänge och Falun och sedvanligt fickastopp på Dinners i Gävle. Framme i god tid i Grisslehamn och i den tryckande värmen fick vi tid för en svalkande dryck, innan vi gick ombord på färjan för ytterligare svalkande dryck, räkmacka och ev. den lille.

Inkvarteringen på Hotell Cikada var som vanligt också helt ok och det var många av oss som tog ett svalkande bad i utomhuspoolen där temperaturen var härlig, i den rådande värmeböljan.

Så över till golfen, som spelades första dagen på Kungsbanan. Det var för varmt, och resultaten blev därefter då vi plågades av en glödande sol från en molnfri himmel. Dag två på Slottsbanan var inte riktigt lika varm, men solen sken även då utan av att döljas av moln, däremot var det lite vind och totalt sett blev resultaten lite bättre. De riktigt härliga scorerna uteblev dock vilket syns i resultatlistan. Se fullständigt resultat under menyn Resultatlistor.

Hemfärden gick som vanligt lika bra som alltid med vår superchaffis Kjell Backans bakom ratten. Vi stannade även kort stund på Dinners på vägen hem då det var många som behövde vatten efter den salta buffen på färjan.

Så vitt jag kan förstå så tyckte alla att det var en lyckad utflykt, med tanke på alla klappar på axeln jag fick.

Yngve Gävert

Kommentarer inaktiverade.