Många kom till Upptaktsmötet

 

Samling inför Upptaktsmötet

Leksands GKs HD55+ hade Upptaktsmötet torsdagen den 3 maj och 43 medlemmar, varav två nya Marianne Bengtsson och Matz Karlsson, kom till mötet denna soliga förmiddag. Bengt Lasses åtog sig ordförandeskapet för mötet och hälsade alla välkomna.

Greenkeeper Jesper Korning informerade om läget på banan och lovade en öppning av de första nio hålen torsdagen den 10 maj. Hålen 10-18 måste återhämta sig ett tag till då isen tagit hårt på vissa av greenerna. Greenerna på hål 3-5 har varit täckta av plast hela vintern och det har visat sig vara mycket bra för greenerna och de är nu bättre än de varit tidigare någon gång. På hål 1 har några björkar tagits ner intill diket på höger sida. Jesper berättade vidare att tee 45 kommer att flyttas fram på hålen 6 och 12.

Många deltagare på Uppaktsmötet 2018

Vår nya Pro Patrik Tegnér presenterad sig och sin ambition för klubben och shopen. Han informerade också om de planerade  kurserna för HD55+ (Se tidigare artikel på hemsidan). Han kommer också att ha kurser för knattar, juniorer och övriga medlemmar. Han avslutade sin presentation med att erbjuda mötesdeltagarna 20 procent på varor som handlades under dagen.

 

Bengt Lasses gick igenom spelprogrammet med vardagsgolfen måndagar och torsdagar samt interna  tävlingar och mot andra klubbar. Vårscramblern den 17 maj ersätts med vanlig golf då de sista hålen sannolikt inte är öppna.
Nytt för i år är att damerna och herrarna har gemensam lottning kl. 08.45 och lottas ut i varannan boll där herrbollen börjar. Vi kommer också att kunna slå ut på hål 10 om möjligheten medger det. Tävlingsledaren avgör det efter att ha kollat bokningen. Nytt för i år är också att shopen inte längre  tar emot förbokning i vardagsspelet. Ingen föranmälan till spel den 10 maj och oklart i skrivande stund om föranmälan. Mer om detta kommer att framgå i spelprogrammet, som är under uppdatering.
Bengt avslutade Upptaktsmötet och deltagarna bjöds på kaffe och kanelbulle.

Text och foto Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.