Promenad runt Hedens skjutbana

Första tisdagspromenaden i november 2021 blev runt Leksands Skyttecentrum eller Hedens skjutbana, som många kallar anläggningen för. För flertalet av oss var det första gången vi besökte  platsen. För den jaktintresserade var det en imponerande anläggning.

-Det är mest jägare som kommer och övningsskjuter inför både älgjakt, småviltsjakt och fågeljakt och vi har flera olika banor att träna på bl a lerduveskytte, säger Rolf Esters som är en av de ansvariga för anläggningen.

Vi blev 16 promenadsugna som kom denna mulna men varma (9-10 grader) dag. I skönt promenadväder lotsade Eivor och Rolf oss runt anläggningen på gåvänliga småvägar och stigar. Det blev en runda på fyra kilometer. Efter promenaden visade Rolf oss anläggningen och berättade om den. Den andra tisdagspromenaden för säsongen avslutades med medhavd fika och mycket prat. Som vanligt en trevlig stund tillsammans.

Nästa promenad blir på tisdag den 9 november. Det bestämdes ingen plats utan det återkommer Kerstin Lasses med lite senare. Förslag finns, men kom gärna med flera förslag till Kerstin. Vi har många tisdagar kvar för promenaden. Info om plats kommer på mail och på fb-sidan ”Bokningar HD55+”

Text och foto: Bernt Bergkvist

PS Har pratat med Yngve Gävert idag 2/11. Han känner sig lite bättre och hälsar till alla.

 

 

Kommentarer inaktiverade.