Promenaden blev byarna i sydväst

Veckans tisdagspromenad blev i Heden och Styrsjöbo i kommunens sydvästra delar. I dag blev vi 17 som promenerade i det vackra och kyliga vädret, nio-tio grader, som steg några grader i värmen från solen.  Vi blev mottagna av Eivor och Rolf Esters vid bystugan i Heda där vi också började promenaden. Eivor berättade om ett rånmord 1909 och visade huset där det hände. Mördaren greps efter rådigt ingripande av en privatperson, som täckte mördarens fotspår i snön med en skiva.

Vi passerade Hedens Resecentrum, gick sedan över Dala-Järnavägen, förbi fd jordgubbsodlingen och in i byn Styrsjöbo. Vi gick utmed Styrsjön en bit för att senare ta oss upp i byn med fin utsikt över byn och Styrsjön. I byn finns gott om fina hus, både nya och gamla. Därefter vände vi åter mot Heden, passerade Sticko-Svens växthus, rundade Brömsdammen (uppkallad efter Eivor?) och åter till bystugan.

 

Efter den fem-sex km långa promenaden smakade det bra med kaffe och mackor vid Hedens hockeyarena. Promenadledaren Kerstin Lasses berättade att nästa promenad blir tisdag den 2 februari och som vanligt 11.00. Den här gången i den vackra och sägenom”spunna” byn Hjulbäck, som haft stor tillverkning av spinnrockar. Gratis parkering vid bystugan där vi samlas.

-Alla är välkomna, hälsar Kerstin och tillägger att vi är noga med att hålla avstånd.

Text och bild: Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större.

Kommentarer inaktiverade.