Segrar för Leksand i Mannerheim Cup

Det blev segrar för Leksand båda dagarna och sammanlagt när Mannerheim Cup 2016 avgjordes på Ålands GK den 24 och 25 maj. 20 spelare från Leksands GK och 20 från Rättviks GK gjorde upp om segern och den ständigt vandrande pokalen. Som gästspelare och utom tävlan deltog även i år Kjell Fagerholm Ålands GK.

Första tävlingen spelades på Kungsbanan i klart och varmt väder. Yngve Gävert segrade på 73 slag, tvåa Kjell Fagerholm Ålands GK med 79 slag och på tredje plats Bernt Bergkvist 79 slag. På fjärde plats och tredje prisplats kom Lars Garpenson Rättviks GK med 81 slag. Olle Högvall tog en en femte plats även han på 81 slag.

Bengt Lasses hittade formen formen under dag två på Slottsbanan och segrade på 74 slag. På andra plats kom Morgan Emtner Rättviks GK och på tredje plats Jan-Ove Bergström båda 77 slag. Lars Holst tog en fjärde plats även han med 77 slag och på femte plats Yngve Gävert med 79 slag.

Segraren dag två Bengt Lasses
Bengt Lasses tar emot segerkuvertet

När de båda dagarnas sammanlagda resultat räknats samman stod Yngve Gävert som klar segrare med 152 slag netto och fick för första gången ta emot Mannerheims pokal. Den kommer nu att pryda sin plats i den nybyggda villan i Borlänge. Glädjen över vinsten var heller inte att ta miste på. Många gratulerade Yngve och tyckte att det var hans tur att vinna efter många år som deltagare, arrangör och tävlingsledare.

Segraren Yngve Gävert i mitten. Tvåan Lars Holst tv och trean Olle Högvall th.
Yngve Gävert i mitten. Tv Lars Holst
och th Olle Högvall

På andra plats kom Kjell Fagerholm med 158 slag. På tredje och andra prisplats Lars Holst 159 slag och på fjärde och tredje prisplats Olle Högvall med 160 slag. Fullständiga resultatlistor finns under menyn Start- och Resultatlistor där även historiken och segrarna genom åren finns.
Stort tack till tävlingsarrangören Olle Högvall och medhjälparna Jan-Åke Ekberg och Lars Hindriks.

 

 P5250177P5250181
Fv. Olle Högvall, Lars Garpeson         Samling utanför restaurangen i väntan
     och Kjell Fagerholm.                   på prisutdelningen

P5250180P5250194
Älgpass vid Slottsbanan hål 18        I väntan på chauffören Kjell Backans

Text och foto Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

Kommentarer inaktiverade.