Solvändan i Leksand blev tisdagspromenaden

Den fjärde tisdagspromenaden 17 november blev den här gången Solvändan från Kajen i Leksand till Siljan Strand och åter.

Vi samlades klockan 11.00 på Kajen utanför, eller rättare sagt innanför, fartyget Gustav Wasa. Den här gången blev vi 18 promenadsugna HD55-are som började vandringen i ett bra väder där solen stundtals letade sig ner genom molnen. För några, bl.a. undertecknad, var det första gången vi promenerade den fantastiskt fina gång- och cykelvägen. Det är faktiskt tillåtet att cykla om man gör det i gångfart.

Promenaden gick utmed älven mot Kyrkudden och sedan vidare norrut utmed Österviken och med den sydliga vinden i ryggen. På andra sidan viken såg vi bebyggelsen i byarna Karlsarvet, Västanvik och Grytnäs. Gruppen stannade till några gånger för att titta på intressanta naturföreteelser innan vi var framme vid Siljan Strand där det var dags för det medhavda fikat.

Promenaden tillbaka gick delvis genom stugbyn, förbi Excelskolan, Stäppan, idrotts- och fritidsområdet med bl.a. fotbollsplanen och hockeyarenorna samt Gammelgårdarna och fram till Kajen. Återigen en härlig promenad på ca sju km och närmare 10 000 steg som tog ca två timma inkl. fika.

Nästa promenad blir i ”Rönns där ingen människa sônns”. Vi samlas kl. 11.00 vid Rönnäs bystuga och Tette och Bertil Hedlund lotsar oss runt i byn. ”Alla är mycket välkomna till ett nytt område för vår promenad” säger initiativtagaren Kerstin Lasses.

Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större

Kommentarer inaktiverade.