Upptaktsmöte 2016 för HD55+

När björkarna börjar få musöron och solens strålar värmer skönt, då är det också dags för HD55+ att börja säsongen. Det gör vi genom att bjuda in 55-plussare i klubben till upptaktsmöte där vi bl.a presenterar spelprogrammet för säsongen och i år inföll den dagen en 2 maj.

P5020162P5020159 - kopia

Kommitténs ordförande Bengt Lasses hälsade den talrika skaran på 54 personer välkomna och överlämnade ordet till klubbens ordförande Lars-Erik Klason. Han gjorde en kort tillbakablick på förra årets säsong, som trots en bana i toppklass inte gav det ekonomiska resultat som var förväntat mycket beroende på vädret. Inför den kommande säsongen har Lars-Erik stora förhoppningar på att många medlemmar kommer och spelar samt att greenfeegästerna blir betydligt fler än förra säsongen. Han hoppades också fler ungdomar ska söka sig till golfen och att flera damer börjar spela.

P5020157P5020158

Greenkeeper Leif Mattsson berättade att det blir färre som arbetar på banan i år. Det kommer inte att drabba dem som håller sig på fairways utan märkas mest i utkanterna på banan. Det var också behov av ytterligare en ruffklippare. Och genast fick Leif napp. Hans Björkman anmälde sig direkt till en glad greenkeeper.
Det kommar att bli ytterligare tre städkvällar under de kommande veckorna och Leif hoppades på bra anslutning. Information om vilka kvällar det blir kommer via mailen. Leif avslutade sin information med att hälsa alla välkomna ut på sin och arbetskamraternas arbetsplats.
Det kan väl tolkas så att vi spelare ska visa hänsyn till de som arbetar ute på banan.

P5020160P5020161

Bengt Lasses gick igenom spelprogrammet och som tidigare säsonger spelar vi måndagar och torsdagar med tävlingsledare. Det blir även i år Dalagolfen HD50+, matcher mot andra klubbar, Mannerheim cup, Fjälltouren och höstresa till Idre. Spelprogrammet finns under menyn Spelprogram.

Upptaktsmötet avslutades med en mycket god macka, kaffe och kaka. Efter upptaktsmötet var det ett tiotal som drog på sig golfskorna och gick en runda.

Text och foto Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större

Kommentarer inaktiverade.