35 kom till premiären

På torsdagsmorgonen den 10 maj kom dom med sina vagnar ner mot startkuren. Solen sken från en molnfri himmel och en lätt sydlig vind drog sakta norrut. Det var stora leenden och mycket prat när HD55+ samlades för första gången i år för premiärspel. Banan skulle öppnas klockan 09.00.

P5100788

Så kom Johan och Jesper i sin gröna bil, satte dit de sista teehästarna på hål 55 och tog bort skylten om att banan var avstängd. Nu var banan öppen för året med nio hål och första trebollen med Tommy Westin, Jan-Ove Bergström och Kjell Lundqvist drog iväg med raska steg till sina respektive tee. Att likna det med ett kosläpp är väl att ta i lite när bollarna drog iväg ut på banan, men,,,

P5100789

I år är det tills vidare ingen föranmälan till nästkommande speldag vare sig i startkuren eller i shopen, så det är bara att vara ute i god tid till lottningen kl. 08.45, vilken är gemensam för damerna och herrarna. Nytt för i år är också att varannan herr- och varannan damboll går ut i ett försök att minska väntetiderna för de damer som har sina män i en senare boll. Du som ännu inte deltagit i HD55s s.k. vardagsspel måndagar och torsdagar kl. 09.00 och lottning kl. 08.45 är mycket välkommen med i gänget.

Text och foto Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.