Bertil “Berra” Wiman har avlidit

Berra Wiman avled på söndagskvällen den 3 december på Mora sjukhus där han vårdades efter en kraftig stroke, som han fick den 3 september i år. Han somnade stilla in i sällskap av sambon Karin Lindell och sonen Björn Wiman.

Berra var en glad och gemytlig person, fin kompis och en duktig golfspelare. Han gjorde sig också känd som den inbitne Hammarbayarn, som var hans favoritklubb sedan barndomen. Berras stora intresse var också golfen. 1971 var han med och startade Björkhagens golfklubb och var under många år drivande i klubben bl.a med att bygga upp klubbstugan. Det var en stor sorg för Berra när den för några år sedan brann ner till grunden. Han var också utbildningsledare under några år i Stockholms golfdistrikt.

Berra blev Leksandsbo år 2000 då han och Karin lämnade sina lärartjänster i Stockholm, flyttade upp till Leksand och pensionera sig. Golfen blev hans stora intresse även i Leksand. Vi minns Berra med glädje. Det blir ett stort tomrum efter honom på golfbanan, på hockeyn, på gymmet och många andra ställen.

Text Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.