Fjälltouren för 13:e året

Vecka 30, 26-29 juli, lade vi Fjälltouren bakom oss för 13:e gången. Turneringen startade som vanligt i Sveg nu i lite duggregn, men YR hade lovat både åska och skyfall, så vi tyckte vi klarade oss bra.

Dag två spelades också som vanligt på Storsjöbygden GK och i strålande solsken. Radio Jämtland lade ut nyheten, att en björnhona med två ungar hade varit på banan under samma dag och legat i en bunker och “ätit” bollar?? Tyvärr var det ingen av oss som fick se skådespelet.

Finaldagen i Klövsjö startade också i duggregn, men även där blev det mycket lindrigare än lovat.  Beträffade vädret får vi lov att säga att det blev helt OK.

Nu till golfen.

Daniel Danielsson, Ålands GK, som återkom till touren efter ett par års uppehåll, tog hem segern i både Sveg, 74 slag och Storsjöbygden, 41 poäng. Han tog även hem totalen. Daniel spelade för första gången i sin karriär från röd tee. Två i Sveg blev Olle Högvall och trea Yngve Gävert. Tvåa i Storsjöbygden blev Bo T Andersson och trea Jan Berglund. Finaldagen i Klövsjö blev Tommy Westin etta, L-O Almqvist tvåa och Bo T Andersson trea.

I damtävlingen vann Salme Fagerholm i Sveg. Vivi-Anne Gävert vann i Storsjöbygden och Birgitta Berglund i Klövsjö. Birgitta blev också totalsegrare för tredje gången. Hon har även varit tvåa två gånger. Kompletta resultatlistor finns under menyn Start- och Resultatlistor.

Antalet deltagare i år var 52 procent av fjolårets, alltså 24 mot 46 i fjol, men “intimiteten” var större. Jag är övertygad om att samtliga deltagare trivdes med årets tour och jag vet inte om vi ska sträva efter några nya deltagarrekord. Jag kommer att gå ut med en förfrågan efter säsongens slut för att utreda Fjälltourens vara eller inte vara.

Yngve Gävert

Kommentarer inaktiverade.