Första planeringsmötet inför säsongen

Styrelsen för HD55+ har haft sitt första möte för planering av den kommande golfsäsongen. Hela styrelsen samt adjungerade deltog i mötet.

Ordföranden för kommittén Anders Johansson presenterade den digra dagordningen, som under de närmare två timmarna gicks igenom grundligt.

Några av de viktigaste punkterna som avhandlades var Spelschemat, som Caisa Johansson, Kerstin Dahlström och Gunilla Johansson uppdrogs att ta fram, vilket de också gjorde inför fjolårets planering. Upptaktsmötet bestämdes till måndagen den 4 maj kl. 10.00 i klubbhuset och förhoppningsvis kan första speldagen bli torsdag den 7 maj. Inbjudan till upptaktsmötet kommer senare.

Ryder Cup är ett trevligt utbyte med andra klubbar och Yngve Gävert fick i uppdrag att kolla med Gagnef och Dalsjö om deras intresse för tävlingen. Yngve fick också uppdraget att kolla med Aspeboda om deras möjlighet och intresse och till fördelaktigt pris för oss ta emot oss på vår golfutflykt i juli.

CO-cup kör vi också i år under förutsättning att Annika Stolt, ägare av Carl Ohlsons dam- och herrekipering, ställer upp som tidigare år. Lars Holst övertalades att fortsätta som suverän tävlingsledare.

Den populära damtävlingen Kôllslaget med Rättviksdamerna planeras att köras även i år. Kerstin kontaktar Lisa Kallur för planering.

Höstresan till Idre planeras i år till måndag och tisdag den 24-25 augusti. I år gör vi resan för 16:e gången. 2005 och 2006 bodde vi på Idregården nere i byn. Från 2007 och fortsättningsvis har vi bott på Pernilla Wiberg Hotell på Idrefjäll, så även i år. Bernt Bergkvist och Mats Åhlberg arrangerar resan.

Mannerheim Cup, som spelats sedan 1990, upphörde 2019 på grund av för få anmälda. Cupen spelades tillsammans med Rättviks H55+ på Ålands GK med undantag för 1990 då den spelades på Sunne GK, 2009 på Lindesberg och Nora GK och 2010 på Enköpings GK. Dalsjös H55+ inbjöds delta då för få deltagare anmält sig från Leksand och Rättvik

Nytt för i år blir att vi ska föranmäla vårt spel måndagar och torsdagar i GIT och förhoppningsvis locka flera att spela med oss. Pro Patrik Tegnér har åtagit sig mot en årskostnad att administrera tävlingen. Mer om detta kommer senare på hemsidan efter möte som Anders kommer att ha med Patrik.

Avslutningsvis informerade Bernt om det pågående arbetet med Golfstudion, som kommit en bra bit på väg. På klubbens hemsida finns bilder och korta berättelser om arbetet från starten fram till idag.

Nästa planeringsmöte bestämdes till den 7 april. Därefter avslutade Anders mötet.

 

Text Bernt Bergkvist

 

Kommentarer inaktiverade.