Framgångar för Leksand i Dalagolfen 50+

I strålande väder med lätt vind som senare övergick i kraftiga vindbyar inleddes Dalagolfen 50+ i Leksand. Tolv klubbar i länet deltar och fördelas på grupp Nord och Syd med sex klubbar i varje. Den första deltävlingen av sex spelades för grupp Nord i Leksand och för Syd i Säter. I Leksand deltog 76 spelare.

Det blev stora framgångar för Leksand både i klass A och B. I klass B segrade Karin Åhlberg med 68 slag och slog maken Mats som hade 74. På tredje plats kom Hans Grönberg också 74, Bengt Lasses fyra på 76 och femma och sexa Bertil Hedlund respektive Göran Daniels också dom med 76 slag. Bland de elva bästa var nio från Leksands GK.

I A-klassen gick segern till Carl-Gustaf Bhy från Rättviks GK på 70 slag. Tvåa kom Yngve Gävert, Leksands GK 73, trea Evert Fyhr, Leksands GK 74, fyra Gunnar Hedkvist, Gagnefs GK  78 och femma Ingemar Snis, Leksands GK även han med 78 slag. Karin Lindell, Leksands GK kom på en nionde plats med 80 slag. Komplett resultatlista finns på golf.se.

 

TV-skärm ersatte ribborna
För första gången användes TV-skärmen för resultatvisningen i stället för ribborna. Resultaten från de första och sista nio hålen skrevs direkt in i GIT från uppkopplad dator och resultaten kunde omgående ses på den uppsatta TV-skärmen. Thomas Jansson med sin kunskap var med under hela tävlingen. Under större del av tävlingen skötte Berit Widholm inmatningen med bistånd av Thomas. Till sin hjälp hade hon också funktionärer från damerna 55+.

Thomas Jansson instruerar Berit Widholm med inmatning med hjälp av Anette Snis

Bildtext i bilden

Tävlingsledare var Bengt Lasses och funktionärer för betalning och start var Vivi Gävert, Kerstin Dahlström, Anette Snis och Lisa Bergkvist.

 

Text och foto Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.