Golfspel i vackert höstväder

Det är måndagsmorgon klockan är mellan halv tio och tio. Solen börjar så sakta stiga upp över Åsleden och värma det daggvåta gräset. Fler och fler kommer skjutande på sina golfvagnar fram till startkuren. Vädret gör att stämningen är hjärtlig och god. Det hörs samtal och skratt från flera håll. När alla har skrivit in sig och lagt sin tjuga är det dags för lottning i bollarna. Damerna lottar först och går ut därefter är det vår tur.

Några av damerna i 55

Jag går ut i en fyrboll med Bosse Winald, Leif Rönn och Yngve Gävert. Med ålders rätt spelar vi rött alla fyra. Solen har nu stigit något och vi får anstränga oss för att följa bollarna när vi slår ut mot solen på ettans tee. Ju flera hål vi avverkar, ju mer torkar solen upp fairways och greener. Det blir lite mera rull på bollarna.

Bosse Winald, Leif Rönn och Yngve Gävert

Vi njuter av den fina bana vi har, solen som skiner på de gulnande löven på träden utmed banan och ibland också av vårt spel. Från flera av hålen ser vi det rödfärgade klubbhuset badande i höstsolen. Vi känner oss privilegierade, som en sådan här dag kan göra något av det bästa och roligaste vi vet och på en bana som nu är i toppklass.

Bosse, Yngve och Leif på väg till Röd teeKlubbhuset i solljuset

Text och foto: Bernt Bergkvist
Ställ pilen i bilden för bildtext.
Klicka på bilderna för att få dem större.

Kommentarer inaktiverade.