Höstresan till Idre för 17:e året i rad

Lite historik om våra resor till Idre
Först resan till Idre gjorde vi den 6-7 september 2005 med Uno Pellas och Clifford Persson som arrangörer och med boende på Idregården nere i byn. Vi var då 40 deltagare och Bernt hyrde och körde Siljansnäs Roddarklubbs stora buss med godslåda i aktern där vi kunde packa in alla golfbagar. Vagnar fick vi hyra på golfklubben.

Den 12-13 september 2006 gjordes den andra resan med Uno och Clifford som arrangörer och med boende på Idregården. Vi var då 42 deltagare som åkte i Roddarklubbens buss, vilket vi gjorde till och med 2013 då Roddarklubben senare sålde bussen. Under de nio åren vi åkte buss var vi mellan 34 och 42 deltagare. Under resorna i bussen hade Alrik Polgård och Bertil Neyman gjort kluriga regelfrågor, som deltagarna fick besvara. Alltid fikapaus vid Spjutmosjön många gånger med färskt bröd från Siljan, fixat av Uno, och tårta bakad av Janne Andersson.

Från 2014 åkte vi i egna bilar och antalet deltagare minskade något, men vi var tills för något år sedan mellan 32 och 26 deltagare. I år blev det endast 12 spelare och tre medföljare beroende på pandemin och andra förklarliga skäl.

Första året på Pernilla Wiberg Hotell var 2007 den 4-5 september med Uno och Clifford som arrangörer. 1-2 september 2008 gick nästa resa till Idre med boende på PW Hotell. Det var också sista året som Uno och Clifford arrangerade resan.

Från 2009 var Bernt arrangör för resorna och fick 2013 hjälp av Claes Borg och från 2014 och fram till årets resa har Mats Åhlberg varit medarrangör. Vem som i fortsättningen arrangerar resorna till Idre är idag inte klart.

Årets Höstresa till Idre
Årets resa gick den 23-24 augusti med 12 spelare och tre medföljare. Det lägsta antalet under alla åren. Tio av oss tog ett extra dygn på hotellet och några gjorde en utflykt under söndagen till Grövelsjön med lunch på Sjöstugan. Vädret både söndagen och måndagen var klart och vindstilla. Tisdagen duggregnade det under de sista hålen.

Under måndagen spelades som vanligt poängbogey där Kerstin Lasses segrade i damklassen med 37 poäng. Tvåa Karin Åhlberg 35 p och trea Lisa Bergkvist med 24 poäng. I herrklassen segrade Mats Åhlberg med 42 poäng, tvåa Nisse Andersson 41 p, trea Bernt Bergkvist 39 och på fjärde prisplats Åke Öijermark med 37 poäng. På kvällen god och trevlig middag med prisutdelning och utlottning av bollar. I år blev det endast bollar i pris och ett antal sponsrade av Patrik.

Tisdagen började med lätt molnighet som mot slutet av rundan övergick till lätt duggregn men ändå bra temperatur. Spelet var slaggolf och Kerstin Lasses segrade med 65 slag, tvåa Lisa Bergkvist 76 och trea Karin Åhlberg 77 slag. I herrklassen segrade Nisse Andersson med 63 slag, tvåa Mats Åhlberg 65, trea Bengt Lasses 67 och på fjärde och sista prisplats Bernt Bergkvist med 68 slag. I samband med den sena lunchen gjordes prisutdelning och utlottning av bollar därefter hemresa.

 

Bunkrarna renoveras med ny metod
Arbetet med att renovera samtliga bunkrar på Idres golfbana har påbörjats och några har också blivit klara. Arbetet börjar med att den befintliga sanden ”paddas”. I några känsliga bunkrar läggs ett lager singel och dräneras. Ovanpå detta läggs sedan lager av en gummimassa som blandas med klister. Lagret ska sedan brinna i minst nio timmar för att sedan täckas med ett lager av kalkstenskross i en form av grovt mjöl. Regnvattnet kan tränga igenom de olika lagren och tas upp av marken under.

-Det kändes bra att slå från den nyrenoverade bunkern. Klubban gled fint igenom materialet med bra bollträff, kommenterar Åke Öijemark, som enkelt slog upp sin boll från bunkern på hål 18.

– Det är en kostsam renovering, men vi gör allt jobb med egen personal. Kalkstenskrossen är helt steril, så det kommer inte att växa något ogräs i bunkrarna. Det enda som behöver göras är att kratta bunkrarna. Vi räknar med att inte behöva göra något åt de renoverade bunkrarna på närmaste 25 åren. Det går minst lika bra att slå från bunkern med det nya lagret som om det vore fin sand, säger Fredrik Lytzén, PRO vid golfklubben.

Text och bild: Bernt Bergkvist

Klicka på bilderna för att få dem större.

Kommentarer inaktiverade.