Höstresan till Idre

För 11:e året i rad arrangerades Höstresan till Idre natursköna golfbana. I år var det 22 deltagare och det lägsta antalet sedan starten. Som de senaste nio åren bodde vi bekvämt och bra på Pernilla Wiberg Hotell vid Idre Fjäll. Några av oss reste upp redan på söndagen i strålande sol. Det blev i år ingen bussresa då antalet deltagare var för litet.

På måndagen förmiddag den 24 augusti träffades samtliga vid golfklubben för första dagens spel, som var poängbogey. Även måndagen bjöd på varmt väder och en sol som lyste upp den blommande ljungen och den vita toppmossan och bjöd på en fantastisk vacker utsikt från de högst belägna hålen.
Clifford Persson blev dagens segrare med 37poäng, tvåa Åke Pettersson 34, trea Leif Rönn 38, fyra Bertil Hedlund 30 och femma och sista prisplats Bernt Bergkvist med 29poäng.

Tisdagen började med molnigt väder som övergick i växlande med mest soligt och varmt. Spelet för dagen var slaggolf. De fem prisplatserna togs av Åke Pettersson 72 slag, Clifford Persson 73, Bengt Lasses 73, Åke Öijermark 74 och Bertil Hedlund 75 slag. Efter prisutdelningen hemresa där fler av oss träffade på en ren, som promenerade på och på sidan av vägen. En vägren?

Resultat för de båda dagarna finns under Resultatlistor.

Text och foto: Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för att få dem större.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mats Åhlberg i toppen av Mördarbacken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fyrbollen på hål 14

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åke Öijermark och Mats Åhlberg väntar på hål 17

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Urlastning inför dagens spel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bengt Lasses siktar på greenen hål 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samling efter spelet dag två

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Segrare dag två Åke Pettersson med tvåan Clifford Persson t.v. och trean Bengt Lasses t.h.

bild 3
Bengt Lasses tackar tävlingsledningen
Mats, Bernt och Karin.
Foto: Åke Pettersson

Kommentarer inaktiverade.