Höstgolf en vanlig torsdag

Hösten är definitivt här, inga löv på träden, vitkindade gäss flyger söderut i plogform. Temperaturen i bilen visade på plus åtta grader och vår golfbana ligger mörkgrön framför oss. Det är torsdag och bara några dagar kvar av oktober.  Jag tillsammans med Bertil Hedlund, Tommy Westin och Mats Åhlberg har kommit överens om en golfrunda denna vackra höstdag. Vem vet, kanske den sista i år med sommargreener.

Tommy Westin, Mats Åhlberg och Bertil Hedlun klara för en runda

Vi spelar en bana som har börjat förberedas för vintervilan. Greener och teen har hålpipats och fairways har skurits för att ge syre åt gräsrötterna. Gräset har också släppt upp några mm. Trots slutet av oktober inbjuder varje tee, varje fairway och varje green till spel. Banan är fortfarande i toppklass.

Tommy Westin puttar för par hål 8

Vi är inte ensamma på banan på några av hålen ser vi två- och trebollar och någon går också ensam. Niohålsfikat tar vi inne i restaurangen. Vi sitter säkert en kvart dricker vårt medhavda kaffe och käkar mackan. Vi gör oss ingen brådska, inget tryck på banan. Vi spelar färdigt de resterande nio hålen och när vi hålar ut kommer en känsla av att det är kanske sista gången i år och vi får vänta sex månader tills nästa gång. Vi bestämmer dock om är vädret bra, så fortsätter vi spela.

Höstvy från tee hål 18 mot klubbhuset

Text och foto Bernt Bergkvist
Bildext i bilden. Klicka på bilden för att få den större

Kommentarer inaktiverade.