Höstresan till Idre 2016

Under måndagen och tisdagen den 29 och 30 augusti reste 23 golfare, efter två återbud pga sjukdom, till Idre för två dagars spel. Nio av deltagarna hade rest upp under söndagen medan övriga började resan från Leksand med omnejd på måndagsmorgonen i regn, som varade under hela resan. Idre bjöd på mulet väder, men uppehåll och en sol som gjorde allt för att tränga sig igenom molnen.

Efter en tidig lunch var det dags för dagens spel, som var poängbogey. Vi hade blivit förvarnade om att banan inte var i bästa skick, så vi var beredda på bl a greener som inte kunde jämföras med våra greener. Men det var ju lika för alla. Visserligen fördel i puttningen för dem som spelade in nära pinnen.

DSC_0144DSC_0146

Dagen segrare blev Yngve Gävert, som hålade ut på 41 poäng. God tvåa på 39 poäng var Ingemar Snis och på tredje plats Mats Åhlberg på 34 poäng i konkurrens med Clifford Persson och Gunilla Johansson även de med 34 poäng fast högre hcp. Fullständiga resultatlistor kommer senare under menyn Start- och Resultatlistor.
    Under middagen på Pernilla Wiberg Hotell delades priser i form av presentkort ut till de tre pristagarna. Ytterligare ett tiotal priser, varav några skänkta av shopen i Leksand, lottades ut bland de övriga deltagarna.

DSC_0148DSC_0150

DSC_0151

Tisdagens spel var slaggolf och vädret blev efterhand både soligt och varmt. Det blev en hård kamp mellan Eivor Esters och Karin Åhlberg, vilka också gick i samma boll tillsammans med Lisa Bergkvist. Eivor segrade på 70 slag och tvåa kom Karin på 72 slag. Lars Holst kom med sina 75 slag på tredje plats samma som Berit Widholm fast Lars med lägre hcp.
    Kan den nya drivern, som Eivor inköpte efter att hon under första dagen på hål fem slog av klubbhuvudet, bidragit till segern? Särskilt efter att hon dag två upptäckte plasten på huvudet och tog av det.

DSC_0143

    Efter att alla intagit sin sena lunch delades priserna ut på klubbens veranda till de tre första platserna. Därefter avslutades den 13:e upplagan av Höstresan till Idre GK.

Text och bild Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större!

Kommentarer inaktiverade.