Information från styrelsen

Information från styrelsen

Just nu väntar vi på besked från Dalarnas Golfförbund (DGF) hur vårt spel på måndagar och torsdagar ska betraktas. På golfförbundets (SGF) hemsida framgår att golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tillsvidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen gäller från den 6 april fram till den 30 juni. Efter det kommer nya direktiv från SGF.

Styrelsen för HD55+ anser att vårt spel kan betraktas som sällskapsspel (träning) genom att vi inte kommer att tävla, byta scorekort med varann och inte hantera pengar. I och med att vi inte kommer att tävla faller Patriks engagemang med uppläggning och skötsel av vårt vardagsspel, vilket han är införstådd med. Viljan från styrelsen är att vi behåller vår ”träningstid” måndagar och torsdagar mellan 09.00 och 10.00 och att vi bokar in oss i shopen när vi kommer på morgonen. Det blir således ingen avgift för vårt spel.

Golfklubbens styrelse kan i dagsläget inte lämna något besked med hänvisning till rekommendationerna från SGF. DGF kommer med besked till klubben/klubbarna under de närmaste dagarna och då kommer också instruktioner ut till klubbens kommittéer. Vi återkommer med information, så fort vi får veta något.

Upptaktsmötet och Spelprogrammet
Det blir naturligtvis många förändringar för oss. Upptaktsmötet kommer inte att genomföras. Tävlingsprogrammet förändras också. CO-Cup utgår, alla tävlingar före 30 juni utgår, sommarutflykten, som planerats till Aspeboda utgår. Styrelsen följer utvecklingen och återkommer om spelprogrammet.

Banan öppnas och arbeten på banan
På fredag 24 april kl.12.00 öppnas banan med bollränna. Från och med lördag 25 april gäller tidsbokning. Välkommen hälsar Johan med personal.
Det är en del lättare arbete kvar på banan som Johan är tacksam att han får hjälp med. bl. a  kvistplockning på flera av hålen efter blåsvädret som pågått i flera dygn. Tips; ta med en mindre presenning att dra kvistarna på. Ring Johan 070-684 03 51 när du har möjlighet att göra en insats.

Restaurangen öppnar
Jessica har redan smygöppnat restaurangen i samband med städdagen förra lördagen. Nu öppnar hon lördag 25 april och serverar då en dagens rätt mellan 11.00-14.00 samt kaffe och mackor. Jessica fick högsta betyg från många av de 40-tal gästerna under städdagen. Restaurangen har fått nya bord och serveringsdisken har sänkts för plats för salladsbordet. Hon berättade också att priset för niohålsfikat för HD55 blir detsamma som tidigare. ”Och det blir en matig macka” säger hon och hälsar alla välkomna.

Bernt Bergkvist

 

Kommentarer inaktiverade.