Marc tar över som Pro

Marc Wallstedt 27 år blir ny Pro i Leksands GK och efterträder därmed Patrik Tegnér, som slutar efter fyra år i klubben. Marc börjar sin anställning den 1 mars 2022.

-Jag ser mig själv som en positiv person och som hittar lösningar på frågor som kan dyka upp. Jag vill också göra kurser och utbildningar intressanta och roliga. Som Pro är man också klubbens ansikte utåt och jag vill att medlemmar och gäster ska trivas på golfklubben och att gästerna återkommer till Leksands Golfklubb, säger Marc.

Marc har gått första steget i Tränarassistentutbildningen (TAU) och blir till våren klar med Huvudtränarutbildningen efter två och ett halvt års studier på Bosön och i Halmstad. Han är också fullt utbildad personlig tränare (PT) med inriktning på fysik och styrka på allmänt gym. Utbildningen gjordes i Virginia, USA under åren 2013–2017.

-Jag ser fram mot arbetet som Pro i klubben och själv få ansvara för utbildningar av juniorer, medelgolfare och nybörjare. Redan under våren kommer jag att börja med privatlektioner i Studion. Under vintertid kommer också att samarbeta med Marknadskommittén för marknadsföring av klubben och få in flera sponsorer till klubben, säger Marc.

-Jag ser också fram mot samarbetet med nya klubbchefen Fredrik Lasses, som också kommer att hjälpa mig med utbildningar när behovet finns. Jag vill också ha ett bra samarbete med greenkeepern Johan Robinsson och Martin Wohlin. Tillsammans kommer vi att fortsätta utveckla klubben, få in nya medlemmar och framför allt behålla de medlemmar vi redan har, fortsätter Marc.

I en kommentar säger ordföranden Björn Aspling att det är med stor glädje vi välkomnar Marc som heltidsanställd Pro i Leksands Golfklubb! Många medlemmar och gäster är redan bekanta med Marc då han varit assisterande Pro åt Patrik de senaste åren. Björn kommenterar vidare att vi har lärt känna Marc som en engagerad, seriös och kunnig tränare. Marc och Fredrik, tillsammans med Johan och Martin, kommer bli ett starkt team i vår klubb nästa säsong!

Text: Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.