Ännu en säsong till handlingarna

Den 2 maj hade vi upptaktsmöte i HD55+ och i torsdags 3 oktober, fem månader senare hade vi avslutning. Vart tog tiden vägen. Nåja, den som läst kommitténs verksamhetsberättelse ser att aktiviteterna varit många och omfattande. Alla dessa har planerats och genomförts av styrelsemedlemmar och adjungerade. 37 medlemmar i HD55+ kom denna soliga och kalla dag och deltog i årsmötet.
    Innan årsmötet påbörjades informerade bankommitténs ordförande Kalle Karlsson om att greenerna är i akut behov av sand inför vintern och kommande säsong. Kalle vädjade om ett bidrag från HD55-kommittén för att täcka delar av kostnaderna för sanden. Styrelsen tar upp frågan och lämnar besked till Kalle.

Årsmötet
Under torsdagen den 3 oktober avslutades säsongen med årsmöte och en diger dagordning med många och viktiga frågor. Kommitténs ordförande Anders Johansson hälsade välkommen och öppnade årsmötet. Anders gick igenom verksamhetsberättelsen för året och kassören Mats Åhlberg informerade om kommitténs ekonomi, som är god. På förslag av revisorerna beslutade årsmötet om ansvarsfrihet för styrelsen. Verksamhetsberättelsen finns på hemsidan under menyn Om HD55+.
    Valberedningens förslag på omval av Anders Johansson som ordförande, omval av ledamöterna Caisa Johansson och Bengt Lasses samt suppleanterna Gunilla Johansson, Lars Holst och Åke Öijermark antogs med acklamation. Valberedningen fick också förtroende ytterligare ett år. Se årsmötesprotokollet, som kommer inom kort på hemsidan.

Föranmälan i GIT
En fråga som länge varit under diskussion är föranmälan om vårt vardagsspel i GIT och därmed få en bestämd starttid. Styrelsen presenterade ett förslag där Pro Patrik Tegnér kan sköta allt med inläggning i GIT av speldagar, ta emot anmälningar om spel och resultatredovisning. Kostnaderna för detta under en säsong blir 6000 kronor. Då kassan inte kan finansiera detta diskuterades fram förslag till finansiering genom att höja spelavgiften per gång till 30 kronor samt att inte dela ut priser till vinnarna enligt fördelningen. Efter diskussioner om för- och nackdelar beslutades med handuppräckning att övergå till föranmälan i GIT.
    Dalagolfens gruppindelning med långa avstånd och minskat antal deltagare var också en punkt som diskuterades. Ett nytt förslag presenterades av styrelsen med delvis en återgång att välja spel på någon av klubbarna i annan grupp.
    Frågan kom upp om ändring av speldagar. Vi fortsätter som vanligt med spel måndagar och torsdagar.
    Då några av frågorna, särskilt om övergången till GIT, tagit mycket tid sköts prisutdelningarna till efter scramblern. Det vackra höstvädret lockade också promenaden ut till hålen för kanonstart.

Vackra höstfärger hål 15

Avslutningsscramble, förtäring och prisutdelning
Så var det dags för den sedvanliga avslutningsscramblern och i år i svalt men soligt väder, som övergick i lätt regn och en fallande temperatur efter att de flesta kommit in. En varm och välsmakande fiskgryta stod serverad i matsalen, vilken också fick en strykande åtgång.
    Medans tävlingsledarna Caisa Johansson och Kerstin Dahlström räknade resultaten förrättade CO-cups tävlingsledare Lars Holst prisutdelning och lotteri på presentkort från Carl Ohlsons Dam- och Herrekipering. Som tidigare skrivits på hemsidan segrade Karin och Mats Åhlberg i sina respektive klasser. Paret Åhlberg vann också priset, Flitiga Lisa och Flitige Viktor, för att deltagit i vardagsgolfen flest gånger. Birdievinnare bland damerna blev Berit Widholm och Flagg tävlingen vanns Karin Åhlberg. Herrarna har vare sig birdietävling eller flaggtävling.

Vinnarna i avslutningsscramble 2019
    I avslutningsscramlern vann lag Jan-Ove Bergström, Margareta Liss Backhans och Margareta Andrén Åkerblom. På andra plats lag Bertil Hedlund, Alf Henriksson och Gunilla Johansson och på tredje plats lag Bengt Lasses, Anders Åkerblom och Susanne Westman. Tolv tremannalag deltog i tävlingen. Den totala prissumman 740 kronor gick oavkortat till Världens Barn. Stort tack till tävlingsledarna och arrangörerna för dagen Kerstin Dahlström, Caisa Johansson och Gunilla Johansson. Karin Åhlberg har varit ansvarig för lottningen i tävlingen.

Text och foto Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.