Scramble och majstångsresning

Traditionsenligt sedan flera år tillbaka spelar HD55+ sin Midsommarsramble och efter det majas midsommarstången med blommor och björkkvistar, som tvinnades ihop till en lång “rompa” och lindades runt stången. Så gjordes även i år på måndagseftermiddag den 20 juni. Starka H55+armar reste sedan stången under ledning av “resledaren” och högljutt hôjande från damerna. Även i år blev det en lyckad resning och den ståtliga midsommarstången pryder nu planen vid rangen.

I scramblern startade nio lag med fyra spelare. Varje spelare måste ha minst tre utslag. Lag Lisa Bergkvist, Ingemar Snis, Mats Nygårds och Rune Lissel segrade med 60,6 slag. På andra prisplats kom lag Susanne Westman, Yngve Gävert, Jan-Ove Bergström och Vivi Gävert med 61,4 slag och på tredje och sista prisplats lag Caisa Johansson, Bengt Lasses, Curt Johansson och Lars-Erik Klason med 61,7 slag. Resultatlistan finns anslagen på anslagstavlan i kansliet.

Efter prisutdelningen bjöds deltagarna på kaffe och en mycket välsmakande tårta fylld med vit chokladmousse samt jordgubbar som krögare Håkan Eklund bakat. En trevlig avrundning efter en trevlig tävling och en fin samvaro med majning och resning av av midsommarstången.

Text och foto Bernt Bergkvist
Klicka på bilderna för större bild och bildtext

 

Bosse Winald, Eivor Esters, Evert Fyhr och Tommy Westin njuter av niohålsfikatBerit Widholm, Mats Nygårds och Anders Johansson tvinnar ihop björkrumpan

Segrarna i fyramannasvramblern Mats Nygårds, Lisa Bergkvist, Ingemar Snis och Rune LisselHåkan dukar för midsommarfika

 

Majstången majad och restLyssnar på Ingemars segertal

Kommentarer inaktiverade.