Upptaktsmöte i snöyra

Ett 40-tal kom till upptaktsmötet för HD55+. Efter flera veckor med sommartemperaturer vände vädret till någon plusgrad och deltagarna fick skåda en snöyra över banan från klubblokalens fönster.

Upptaktsmöte HD55  2019

Ordföranden Anders Johansson hälsade alla välkomna och lämnade ordet till greenkeeper Johan Robinsson, som informerade om aktuellt på banan. Banan har haft en bra övervintring och med undantag från hålen 1, 13 och 14 har greenerna klarat sig mycket bra. Diket mellan hålen 13 – 17 har grävts ur och är tillsvidare MUA. Dammen på hål 16 har också genomgått en renovering. Johan berättade vidare att Martin Wohlin anställts på heltid av klubben och kommer att arbeta på banan under sommaren och marknadssidan under vintern.
    -Vi har problem med teebevattningen och behovet är stort av en upprustning, men kostnaderna är stora, avslutar Johan sin information och hälsade alla välkomna ut till spel på banan.

Anders gick igenom säsongens spelprogram med det s.k. vardagsspelet måndagar och torsdagar med lottning i bollar för både damer och herrar kl. 08.45. Även i år går damerna och herrarna varannan boll där herrarna startar i första boll kl. 09.00. Under säsongen kommer lottning göras i mixade bollar.

I programmet anges också vilka som är tävlingsledare bland damerna och herrarna. Anders betonade att den som ev. inte kan den dag han/hon är uppsatt ansvarar själv att för ersättare. Anders informerade i övrigt om de olika tävlingarna mot andra klubbar och nytt för i år är Kôllsvingen med dubbelmöten mot Rättviks damer. Vidare om Dalagolfen, Sommarutflykten till Hagge GK, Höstresan till Idre mm.

Tomas Janssons information om nya golfregler, som skulle vara under mötet, ändrades till måndagen den 6 maj kl. 09.00 och kan ta någon dryg timme. Ingen föranmälan det bara att komma.

Det kommer att anordnas en repetitionskurs i LHR och hjärtstartaren samt också en nybörjarkurs. Mer om det och när datum fastställt kommer på hemsidan.

Upptaktsmötet avslutades med en kopp kaffe och kanelbulle.

Text & foto Bernt Bergkvist

Kommentarer inaktiverade.