Yngve vann Dalagolfen

Det blev Leksingar på de tre första platserna i B-klassen när Dalagolfen D50/H55+ norra gruppen avgjordes på Leksands GK på onsdagen den 5 augusti. Yngve Gävert segrade med 71 slag, tvåa Karin Lindell också hon med 71 slag och på tredje plats Hans Grönberg med 75 slag.

I A-gruppen segrade Anders Smedh, Samuelsdals GK med 71 slag. På andra plats Lennart Karlsson, Rättviks GK 72 slag och på tredje plats Arne Tholén, även han Rättviks GK med 75 slag. Evert Fyhr, Leksands GK var bäste Leksing i A-gruppen med 78 slag och en 6: plats.

Sammanlagt i A-klassen ligger Evert Fyhr på 13:e plats och Kjell Lundqvist på 15:e plats. Sammanlagt i B-klassen ligger Hans Grönberg på andra plats, Kerstin Lasses på 17:e och Uno Pellas på 24:e plats. Alla resultaten finns på dalagolf.se.

Tävlingen började i hällande regn, som gav med sig vid 11-12-tiden, så de som startade i de senare bollarna blev inte lika blöta som de som startade i de första. Det dåliga vädret visades sig också i scorerna, som blev högre än normalt och påverkade inte spelarnas Hcp. Trots det dåliga  vädret fick banan och särskilt greenerna mycket beröm av gästerna. 96 spelare hade anmält sig till tävlingen och så många som 88 genomförde tävlingen.

– Vi kunde genomföra tävlingen helt enligt planerna trots regnet och jag vill tacka alla som hjälpt till så att vi kunde genomföra tävlingen på ett bra sätt, säger tävlingsledaren Bengt Lasses.

Text: Bernt Bergkvist

 

Kommentarer inaktiverade.